Hlavní obsah

Nenechal se zastrašit hnojometem Babiše, gratuloval Sobotka hejtmanovi k rozsudku

– Praha

Premiér Bohuslav Sobotka (ČSSD) si nenechal ujít příležitost rýpnout si do svého koaličního partnera - ministra financí Andreje Babiše. Pogratuloval hejtmanovi soc. dem. Miroslavu Novákovi, který v úterý se šéfem ANO vyhrál soud, že se nenechal zastrašit jeho hnojometem.

Foto: Petr Hloušek, Právo

Premiér Bohuslav Sobotka (ČSSD)

Článek

„Gratulace hejtmanovi Novákovi k jasnému rozsudku soudu, a také k tomu, že se nenechal zastrašit hnojometem Andreje Babiše a trval na spravedlnosti,“ uvedl premiér na Twitteru.

Babiš se podle úterního nepravomocného rozsudku Okresního soudu Praha-západ musí omluvit Novákovi kvůli dvěma svým výrokům na hejtmanovu adresu. Současně má zaplatit sto tisíc korun odškodného. [celá zpráva]

BEZ KOMENTÁŘE: Hejtman Novák u souduVideo: Novinky

Žalované výroky se týkaly nákupu pozemků od Zdeňka Bakaly, na kterých má vzniknout průmyslová zóna. Babiš se má omluvit za tvrzení, že jde o Novákův kšeft a že jde o „tunel“. Současně mu má zaplatit sto tisíc korun.

Šéf kabinetu se do Babiše ostře pustil už dříve kvůli jeho výrokům ohledně vepřína v Letech. Premiér tehdy řekl, že Babiš překročil hranici náckovství. [celá zpráva]

Reklama

Výběr článků

Načítám