Hlavní obsah

Europoslance Maštálku odvezla ze Sněmovny záchranka

Právo, ada

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Aktualizováno

Rychlá záchranná služba v pátek kolem půl desáté ráno odvezla z prostor Poslanecké sněmovny komunistického europoslance Jiřího Maštálku. Při jednání s vedením strany postihla politika podle informací Práva mozková příhoda.

Foto: Jan Handrejch, Právo

Jiří Maštálka

Článek

„Mohu potvrdit, že Jiřímu Maštálkovi jsme museli zavolat lékaře ze Sněmovny, který následně zavolal sanitku,“ potvrdil Právu šéf poslaneckého klubu Pavel Kováčik s tím, že o diagnóze mluvit nemůže, neboť ji nezná.

Záchranka europoslance odvezla do nemocnice na pražském Karlově náměstí. Podle informací Práva by jeho stav měl být stabilizovaný.

„V 10:06 jsme na neurologickou kliniku přijali 60letého pacienta. Více informací včetně jeho zdravotního stavu říci nemohu,“ sdělil Novinkám mluvčí Všeobecné fakultní nemocnice v Praze Filip Brož.

Vyznamenání od Putina

Maštálka, sám povoláním lékař, působí v politice už od 90. let. Do rozpadu federace patřil mezi poslance Federálního shromáždění, poté zasedl ve Sněmovně.

Související téma:

Foto: Dorian Hanuš, Právo

Jiří Maštálka

Letos v únoru dostal od prezidenta Vladimira Putina vysoké ruské státní vyznamenání, a to Řád přátelství jako místopředseda delegace Evropského parlamentu ve výboru parlamentní spolupráce Evropská unie–Rusko. [celá zpráva]

Reklama

Výběr článků

Načítám