Hlavní obsah

Vůbec jsem to tak nemyslel, nešlo o Lety, odmítl Babiš kritiku a omluvil se

Novinky, jas

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Vicepremiér a lídr ANO Andrej Babiš v pátek zopakoval, že jeho slova zpochybňující existenci tábora v Letech u Písku jako koncentračního tábora, byla vytržena z kontextu. Nemluvil prý o táboře samotném.

Andrej Babiš vysvětluje své výroky o táboře v Letech a RomechVideo: Česká televize ČT24

 
Článek

„Já odsuzuji holokaust, já odsuzuji koncentrační tábory,” zdůraznil Babiš při představování kandidátů, které hnutí ANO nominuje na hejtmany.

„Ta debata nebyla vůbec o Letech,” dodal a připomněl, že s ministrem kultury momentálně řeší možnost odkupu stávajícího areálu, aby v něm mohl vzniknout památník. [celá zpráva]

Babiš popsal svou návštěvu Varnsdorfu, kde podle svých slov „poprvé viděl vyloučenou lokalitu”.

„Já jsem nevěděl, že někdo má 42 tisíc dávek a jde do banky a řekne, půjčte mi 300 tisíc, jsem nevěděl, že z dávek se dá koupit auto,” podivil se ministr financí. Pozastavil se nad tím, že během návštěvy viděl dopoledne mnoho lidí, kteří se pohybovali po ulicích, ač by mohli být v práci. „Ti lidé žijí z dávek pro děti a nepracují,” odtušil.

„Je potřeba, aby tito lidé pracovali, aby byli integrovaní,” dodal Babiš na adresu Romů.

„Pokud jsem se někoho dotknul, tak se všem omlouvám, ale znovu opakuji, vůbec jsem to tak nemyslel. Já jsem tam nešel řešit Lety, ” uzavřel Babiš s tím, že se chtěl seznámit s vyloučenou lokalitou.

Výrok Andreje Babiše o táboře v Letech u Písku
„Byly doby, kdy všichni Romové pracovali. To, co píší v novinách ti blbečci, že tábor v Letech byl koncentrák, to je lež, byl to pracovní tábor. Kdo nepracoval, šup a byl tam,“ měl podle serveru Aktuálně ve čtvrtek říci ministr.

Související téma:

Foto: Michal Doležal, ČTK

Ministr financí Andrej Babiš

Reklama

Výběr článků

Načítám