Hlavní obsah

Zeměpis - trefí domů. Miloš Zeman dostal ve Stochově žákovskou knížku

Novinky, Barbora Zpěváčková

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Stochov
Aktualizováno

Prezident Miloš Zeman přivítal prvňáčky v základní škole ve Stochově na Kladensku. Jako dárek jim přinesl památníky se svým podpisem. Na oplátku dostal od ředitele Milana Hampela žákovskou knížku s hodnocením.

Prezident Miloš Zeman přivítal prvňáčky ve StochověVideo: Barbora Zpěváčková, Novinky

 
Článek

„Když někam přijde nějaký host, má přinést alespoň malý dárek. Protože je tady 60 prvňáčků, přinesl jsem vám 60 památníčků se svým podpisem,“ řekl dětem prezident.

Popřál jim, aby do zápisníků získaly podpisy zajímavých lidí a kamarádů, které ve škole najdou. „Bez kamarádů se hezký život prožít nedá,“ zdůraznil.

Od ředitele školy dostal žákovskou knížku se slovním hodnocením. „Matematika - výborně počítá. Český jazyk - vynikající slovní zásoba. Občanská výchova - zvládá s přehledem,“ předčítal Hampel.

Foto: Barbora Zpěváčková, Novinky

Prezident Miloš Zeman

„Zeměpis - trefí domů. Tělesná výchova - na sport se rád dívá. Chování - v současné době mu fandí 78 procent obyvatel ČR,“ pokračoval ředitel.

Výuka od devíti

Zeman dětem také vyprávěl o mrzutém císaři, který v Čechách vládl před sto lety a trpěl nespavostí, vstával o půl čtvrté ráno a začínal pracovat od šesti.

„A protože tehdy naši předci byli všichni jeho poddaní, tak se museli podřídit jeho vzoru a museli také pracovat od šesti hodin ráno. Od té doby jsme výrazně pokročili a milé děti, važte si toho, že nevstáváte jako onen císař v půl čtvrté a můžete si trochu přispat,“ řekl prezident.

Dodal, že si myslí, že by bylo ještě lepší, kdyby se děti učily od devíti hodin.

Do školy 115 tisíc prvňáků

Zemanova manželka Ivana zavítala za žáky do školy u svatého Štěpána v Praze.

Související téma:

Foto: Archiv TV Prima

Prezident Miloš Zeman při rozhovoru

Letos v září půjde do prvních tříd asi 115 tisíc dětí, což je o 1200 méně než vloni. Učitelům i nepedagogickým pracovníkům se od prvního září zvýší platy.

Reklama

Související články

Výběr článků

Načítám