Hlavní obsah

Vláda odmítla zákon o eutanazii. Lidé by se mohli zabíjet pro peníze, bojí se Mládek

Novinky, zpe

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Praha

Povolení eutanazie by poskytlo prostor psychopatům, kteří si budou hrát na boha a zabíjet, komentoval ministr průmyslu a obchodu Jan Mládek (ČSSD) poslanecký návrh zákona, který by ji měl zavést. Vláda normu na svém středečním zasedání odmítla.

Foto: Petr Horník, Právo

Ministr průmyslu a obchodu Jan Mládek (ČSSD)

Článek

S návrhem přišlo šest poslanců v čele s Jiřím Zlatuškou z hnutí ANO. Vláda k němu zaujala negativní stanovisko.

„Je to správně. Zákon by mohl vést k zabíjení lidí pro peníze. Případně poskytnout prostor psychopatům, kteří si budou hrát na boha a zabíjet. Zákaz eutanazie je méně špatné řešení!“ uvedl na Twitteru Mládek.

Proti je i lidovecký místopředseda a šéf resortu zemědělství Marian Jurečka. „Odmítám jednoduché řešení eutanazie, podporuji pomoc, láskyplnou péči, solidaritu, kvalitní paliativní péči, to je řešení,“ míní.

O eutanazii by se mělo debatovat, míní Brabec

Ministr pro životní prostředí Richard Brabec (ANO) upozornil, že návrh je vlastně v rozporu s koaliční smlouvou. „Je v ní řečeno, že takový zákon by neměl být předložen,“ podotkl.

Poslanci podle něj návrh předložili, aby rozvinuli debatu v parlamentu. „Jsem příznivcem, aby se taková debata vedla. Měli bychom v budoucnu určitě uvažovat jako jiné státy, jestli by v určité podobě bylo možné eutanazii zakotvit,“ míní Brabec.

„Nemám na to úplně jednoznačný názor. Když si představím nějakou situaci, která by se týkala mě osobně nebo mých příbuzných, tak si dovedu představit, že bych chtěla v nějakém posledním stadiu vážné nemoci eutanazii využít,“ řekla ministryně práce a sociálních věcí Michaela Marksová (ČSSD). S tím, jak je poslanecký návrh napsán, ale nesouhlasí.

Anketa

Podpořili byste povolení eutanazie?
Ano
78,9 %
Ne
21,1 %
HLASOVÁNÍ SKONČILO: Celkem hlasovalo 1142 čtenářů.

Související téma:

Reklama

Související články

Výběr článků

Načítám