Hlavní obsah

Ministři konečně dorazili na interpelace

Novinky, zpe
Praha
Aktualizováno

Ministerská lavice se ve čtvrtek v Poslanecké sněmovně nezvykle zaplnila. Po dlouhodobé kritice opozičních poslanců, že členové vlády kašlou na interpelace, ministři v celkem hojném počtu do dolní parlamentní komory dorazili. Přišel i šéf státní kasy Andrej Babiš (ANO), který má docházku ze všech nejhorší.

Foto: Petr Horník, Právo

Na snímku ministr financí Andrej Babiš, premiér Bohuslav Sobotka, předseda Sněmovny Jan Hamáček a ministr vnitra Milan Chovanec.

Článek

„Děkuji, že jste si dal pauzu v pohrdání Sněmovnou a dorazil,“ řekl Babišovi poslanec opoziční ODS Radim Holeček. Babiše poté začal interpelovat kvůli reklamě na elektronickou evidenci tržeb.

„Zaznamenal jsem, že je spuštěná reklama, že kampaň bude stát 28 miliónů korun. A ta reklama nepojede jen na Youtube, ale bude to v tisku, televizi i rádiu. A co vydavatelství Mafra a rádio Impuls? Budete sám sobě posílat peníze ze státní kasy?“ tázal se ministra financí. Zmíněná média patří do Babišova koncernu Agrofert.

„Právě taková hloupá interpelace je důvod, proč sem moc nechodím,“ odvětil na to Babiš. Zopakoval, že evidence tržeb má do rozpočtu přinést 18 miliard ročně. „Kampaň začala až teď, doposud jsem dělal kampaň vlastními silami,“ dodal.

Kovářová: Jedna vlaštovka jaro nedělá

Kromě Babiše do Sněmovny dorazil i ministr vnitra Milan Chovanec (ČSSD), který je v bídné docházce na druhém místě. Ve vládní lavici seděl i ministr průmyslu a obchodu Jan Mládek (ČSSD), šéfka resortu školství Kateřina Valachová (ČSSD), ministr zdravotnictví Svatopluk Němeček (ČSSD) i ministr spravedlnosti Robert Pelikán (ANO) nebo ministryně pro místní rozvoj Karla Šlechtová (za ANO).

„Účast se oproti minulému týdnu zvýšila, ale znáte to: jedna vlaštovka jaro nedělá. Uvidíme, jaká bude docházka ministrů, až nebudou pod tlakem médií jako dnes,“ sdělila Novinkám poslankyně Věra Kovářová (TOP 09 a STAN).

Reklama

Související články

Výběr článků

Načítám