Hlavní obsah

Češi oslavili příchod nového roku 2016

– Praha

Lidé v České republice o půlnoci ze čtvrtka na pátek přivítali příchod nového roku 2016. Oslavy v Praze a na dalších místech země probíhají v poklidném duchu.

Silvestrovská noc v PrazeVideo: Novinky

 
Článek

Přestože mezi pražským Václavským a Staroměstským náměstím a v přilehlých ulicích proudí tisíce lidí, nebyl zaznamenán žádný vážný přestupek, informoval mluvčí pražské městské policie Rudolf Rubeš. "Klid je na ulicích i v restauracích. Celkově se zdá, že zatím dorazilo méně lidí než v předchozích letech," konstatoval Rubeš.

Redakce serveru Novinky.cz přeje čtenářům krásný a úspěšný rok 2016.
Foto: Petr Horník, Právo

Silvestrovské veselí na Václavském náměstí v Praze

Na bouřlivou noc byly připraveny stovky policistů a zdravotníků. Zdravotníci zatím řešili tři desítky méně vážných zranění většinou způsobených pádem po požití alkoholu. "Máme jeden případ pětadvacetiletého mladíka z Prahy, kterému petarda zranila prsty," řekla mluvčí pražské záchranky Jiřina Ernestová.

Foto: Petr Horník, Právo

Silvestrovské oslavy v Praze

Foto: Petr Horník, Právo

Silvestrovské oslavy na pražském Václavském náměstí

Už v poledne se většina restaurací zaplnila hosty, většinou z ciziny. V ulicích je vedle češtiny slyšet zejména ruština, angličtina, němčina a italština. Z Václavského náměstí odpoledne odtahová služba odvezla několik aut, jejichž řidiči nerespektovali výjimečný zákaz parkování. Ochranné zábradlí postavili policisté kolem sochy svatého Václava, aby zabránili výtržníkům lézt na její podstavec. V polovině náměstí zaparkoval kamión záchranné služby, takzvaný Golem.

Foto: Petr Horník, Právo

Na oslavy příchodu nového roku v ulicích Prahy byli záchranáři připraveni

V poklidném duchu se nesou oslavy příchodu nového roku také na dalších místech ČR. Pouze v Semilech byly silvestrovské oslavy zřejmě příčinou požáru panelového domu. Evakuováno muselo být 18 lidí, z toho dvě děti. Hořela střecha šestipatrového domu v Luční ulici, oheň zachvátil krytinu i střešní izolaci, jeho hašení komplikoval silný mráz. Voda okamžitě namrzala, sdělila mluvčí Hasičského záchranného sboru Libereckého kraje Zdenka Štrauchová. Nikdo nebyl zraněn.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám