Hlavní obsah

Zataženo a déšť. Na konci týdne se výrazně oteplí

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Počasí v předvánočním týdnu překvapí hlavně v jeho druhé polovině, zatímco na začátku týdne budou teploty pro prosinec typické - lehce nad nulou, ve druhé polovině se zásadně oteplí. Začne ale více pršet. Novinkám to řekla Dagmar Honsová z Meteopressu.

Foto: Profimedia.cz

Článek

Začátek týdne bude náročný především pro řidiče. Teploty nad ránem se budou pohybovat mezi -2 a 2 stupni a silnice budou na některých místech namrzat.

KOMENTÁŘ DNE:

Lyžařské Nagano -  Nedá se nic dělat, dnešní komentář musí být sportovní, protože jedna mladá dáma přepsala lyžařské dějiny země. Čtěte zde >>

V pondělí bude zataženo s ojedinělými srážkami, na horách mohou být sněhové, nadílka ale nebude nijak zásadní, maximálně 1 až 2 centimetry. Přes den se teploty dostanou na 1 až 5 stupňů.

Podobné počasí bude panovat v úterý – oblačná až zatažená obloha. „Nad ránem budou teploty opět mezi -2 a 2 stupni, řidiči by si měli dát pozor na náledí, místy se mohou vyskytnout i mrznoucí mlhy,” upozornila Honsová. Dodala, že rozptylové podmínky budou dobré, protože oblačnost nebude nízká. Přes den se teploty dostanou na 2 až 6 stupňů.

Ve středu srážek přibude, v nižších polohách mohou být mrznoucí. Sněžit bude v polohách nad 700 metrů nad mořem. Po ránu se může vyskytnout ledovka. Teploty budou stejné jako úterý, tedy 2 až 6 stupňů přes den a plus mínus dva stupně kolem nuly ráno.

Až 12 stupňů

Velká změna přijde ve čtvrtek, teploty výrazně narostou a ze zatažené oblohy začne na většině území pršet. Nad ránem se rtuť teploměru dostane mezi 3 a 7 stupňů, odpoledne na 6 až 10.

Déšť přetrvá až do pátku a posléze i do víkendu. „Pršet bude jak v nížinách, tak vzhledem k teplotám i na horách,” řekla Honsová. „V pátek se ještě více oteplí, ráno na 5 až 9 stupňů, odpoledne na 8 až 12,“ dodala.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám