Hlavní obsah

Kleslová: Chci se v klidu vyspat a přestat brát prášky

Právo, rsk

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Dosavadní místopředsedkyně ANO Radmila Kleslová v úterý rezignovala na tuto funkci. Své rozhodnutí odůvodnila tím, že řadu dní čelila mediální kampani a svým odchodem chtěla zabránit tomu, aby bylo dále poškozováno hnutí ANO. To její rezignaci přijalo. Kleslová zůstává šéfkou pražské organizace i starostkou Prahy 10.

Foto: Jan Handrejch, Právo

Radmila Kleslová

Článek

Proč jste se rozhodla skončit na postu místopředsedkyně ANO?

Protože už na tu štvavou mediální kampaň, která je proti mně a hnutí ANO vedena, psychicky nemám. Novináři na mě vyvíjejí nátlak, třeba v pondělí mě pronásledovali i při nočním jednání zastupitelstva Prahy 10 nebo když jsem během něj šla na záchod.

KOMENTÁŘ DNE:

Lyžařské Nagano -  Nedá se nic dělat, dnešní komentář musí být sportovní, protože jedna mladá dáma přepsala lyžařské dějiny země. Čtěte zde >>

Skutečně máte pocit, že po vás jdou novináři?

Jsem přesvědčena o tom, že to je organizované. Nevím o tom, že by proti jiným politikům byla v minulosti vyvíjena taková kampaň.

Kým?

Nevím, to možná ví pan Wagenknecht.

Takže máte pocit, že kampaň proti vám organizuje bývalý Babišův první náměstek?

Spíš si myslím, že on je něčí nástroj. Ale čí, to nevím.

Co vám řekl na rozhodnutí rezignovat Andrej Babiš?

Panu Babišovi jsem předem neřekla, že z postu místopředsedkyně odejdu. Bylo to moje rozhodnutí, udělala jsem ho z vlastní vůle a zveřejnila jsem předem z toho důvodu, aby někdo nemohl vyvozovat, že na mě vedení ANO vytvořilo nátlak, a já jsem proto rezignovala.

Jako starostka tedy zůstanete?

Ano, to zůstávám. Řada kolegů mně od rezignace zrazovala, ale já už chci mít klid.

V nedávném rozhovoru pro Právo jste ale mluvila i o tom, že by vás lákala práce poslankyně. Končí nyní vaše ambice i v tomto směru?

Vůbec nevím a teď to ani neřeším. Chci mít chvíli klid, nechci se vidět v televizi nebo číst svoje jméno v liště. Po jednání předsednictva jsem se rozhodla udělat jednu věc, a to v klidu se vyspat a přestat brát prášky.

Reklama

Výběr článků

Načítám