Hlavní obsah

Připomene se léto, ale až po víkendu

Novinky, jas

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Chladné počasí posledních dnů končí. V závěru týdne se teploty budou šplhat nad 20 stupňů Celsia a v úvodu příštího týdne bychom se měli dočkat letních hodnot, sdělila Novinkám Dagmar Honsová ze společnosti Meteopress.

Foto: Jaroslav Soukup, Novinky

Ilustrační foto

Článek

Čtvrteční ráno bylo na některých místech poměrně chladné a na hřebenech Krkonoš či ve Vyšším Brodě klesla teplota k nule. Přes den by mělo převládat oblačno či polojasno s teplotami mezi 16 a 20 stupni.

V pátek bude počasí v České republice pod vlivem vlnící se studené fronty. Bude oblačno či polojasno, přičemž v Čechách se mohou objevit přeháňky, eventuálně i bouřky,” uvedla Honsová. Ranní minima poklesnou na 11 až sedm stupňů, přes den budou mezi 18 a 22 stupni.

Polojasno či oblačno by mělo být též v sobotu. Přeháňky či bouřky by se mohly objevovat téměř výlučně v horských oblastech. Ranní minima setrvají v intervalu 11 až sedmi stupňů, odpolední vystoupají na 19 až 23.

V neděli bude v Čechách polojasno, na Moravě a ve Slezsku bude oblačnosti více a ojediněle se tam mohou vyskytnout i přeháňky. Ráno poklesnou teploty na 12 až osm stupňů, před den se dostanou nejčastěji na 22 až 24 stupňů.

V úvodu příštího týdne by mělo převládat polojasno či oblačno, v odpoledních hodinách se budou objevovat přeháňky či bouřky a pondělní teploty by měly být do 26 stupňů.

V úterý by mohly teploty šplhat až 28 stupňů. Výhled na další dny prozatím očekává méně oblačnosti a teploty v rozmezí 20 až 24 stupňů.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám