Hlavní obsah

Praha podá na dodavatele kabelů pro tunel Blanka žalobu

Praha
Aktualizováno

Hlavní město hodlá kvůli poškozeným kabelům v tunelu Blanka podat žalobu na dodavatele kabeláže, společnost ČKD Praha DIZ. Město odmítá platit výměnu kabelů, které poškodily přívalové deště. Kvůli tomu bylo opět odloženo otevření celého komplexu. Magistrát ještě posoudí, jaký typ sporu zvolí.

Foto: Michal Doležal, ČTK

Tunel Blanka

Článek

Radní se v úterý usnesli, že do týdne chtějí podklad, na jaký soud se obrátit, zda arbitrážní či jiný.

"Jenom řešíme, která cesta je rychlejší," řekl náměstek primátorky pro dopravu Petr Dolínek (ČSSD). Odmítl, aby si dodavatelé hráli s městem na schovávanou. Doposud vedení metropole hovořilo o zahájení arbitráže.

Představitelé města opakovaně varovali, že metropole výměnu poškozených kabelů, která může přijít až na stovky miliónů korun, platit nehodlá. Zároveň vyzvali firmy, aby se přihlásily k odpovědnosti.

Nabídka Metrostavu bez odezvy

K pondělní nabídce Metrostavu, který chce dokončit tunelový komplex, nepřijala rada na svém úterním jednání žádné usnesení. [celá zpráva]

Otevření tunelového komplexu za 37 miliard korun bylo opakovaně odkládáno. Naposledy došlo k odkladu termínu letos, když byl zjištěn problém s kabeláží. Nejbližší termín otevření po její výměně by mohl být letos na podzim.

Tunel za 37 miliard korun se staví od roku 2007 a původně měl být otevřen již v roce 2011.

Reklama

Související články

Výběr článků

Načítám