Hlavní obsah

Metrostav chce plnou odpovědnost za „krásné dílo” Blanku

Praha

Stavební firma Metrostav nabídla pražskému magistrátu převzetí plné odpovědnosti za dokončení stavby tunelu Blanka, a to včetně technologické části. Na tu má od zahájení stavby s hlavním městem smlouvu společnost ČKD Praha DIZ. V dopise primátorce Adrianě Krnáčové to uvedl předseda představenstva Metrostavu Jiří Bělohlav.

Foto: Petr Janiš, Právo

Kabeláž v tunelu Blanka

Článek

"Naše firma je okamžitě připravena zahájit s Hlavním městem Prahou jednání o převzetí kompletní odpovědnosti za dokončení celého projektu Blanka včetně technologické časti. Jsem si jist, že v úzké spolupráci dokážeme oživit toto krásné dílo v rozumném termínu," uvedl Bělohlav v dopise.

Praha má nyní dvě smlouvy, za stavební část nese odpovědnost Metrostav, za technologickou právě ČKD Praha DIZ.

KOMENTÁŘ DNE:

Lyžařské Nagano -  Nedá se nic dělat, dnešní komentář musí být sportovní, protože jedna mladá dáma přepsala lyžařské dějiny země. Čtěte zde >>

Foto: Petr Janiš, Právo

Kabeláž v tunelu Blanka

ČKD Praha DIZ, která do Blanky dodala technologie, minulý týden vypracovala harmonogram objednávky a následné výměny poničených kabelů. Oprava by se podle společnosti měla protáhnout nejméně o osm měsíců. Stále ale není jasné, kdo práce zaplatí. Magistrát již oznámil, že výměnu platit nehodlá. Podle některých informací by práce mohly vyjít na stovky miliónů až na miliardu korun.

Blanka měla být původně otevřena v roce 2011. Poté vedení města termín několikrát odložilo, mimo jiné na jaro loňského roku, poté na prosinec a naposledy chtěli politici slavnostně pásku přestřihnout letos v dubnu. Podle údajů od ČKD Praha DIZ se ale strategická dopravní stavba neotevře dříve než na konci letošního roku.

Reklama

Výběr článků

Načítám