Hlavní obsah

Otava v Sušici vystoupala na třetí stupeň

Novinky, jas

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Aktualizováno

Meteorologové ve čtvrtek upřesnili výstrahu před vydatnými srážkami. Na návětrné straně Šumavy dochází v důsledku intenzívních srážek ke vzestupu hladin řek. Český hydrometeorologický ústav (ČHMÚ) proto vydal výstrahu před povodňovým ohrožením. Otava v Sušici už vystoupala na třetí povodňový stupeň.

Foto: Jiří Tomaškovič, Právo

Ilustrační foto

Článek

„Na horním toku Otavy nevylučujeme v dopoledních hodinách dosažení 3. stupně povodňové aktivity, na dalších tocích v dané oblasti pak dosažení druhého stupně. Druhý stupeň povodňové aktivity se vyskytuje také na Klabavě v Hrádku,“ uvedli meteorologové.

Otava v Sušici se na třetí stupeň dostala po 11. hodině. Na druhém stupni jsou rovněž Vydra, Klabava, Litavka a Černá.

KOMENTÁŘ DNE:

Lyžařské Nagano -  Nedá se nic dělat, dnešní komentář musí být sportovní, protože jedna mladá dáma přepsala lyžařské dějiny země. Čtěte zde >>

Na některých místech jihozápadních Čech napršelo za poslední 24 hodin až 80 milimetrů srážek.

V průběhu dopoledne se situace na horních tocích stabilizuje a kvůli přitékající vodě budou stoupat již pouze střední a dolní úseky zasažených řek.

V nejbližších 12 hodinách se budou srážkové úhrny na Šumavě a v Jeseníkách pohybovat již pouze od 5 do 15 mm, na ostatním území může spadnout do tří milimetrů.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám