Hlavní obsah

Kadeřnice v Brňanech kandidovala za dvě strany, pokaždé pod jiným jménem

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Litoměřice

Za dvě strany a pod jiným křestním jménem kandidovala kadeřnice Václava Kadlecová v obci Brňany na Litoměřicku do komunálních voleb. Figurovala na kandidátce sociálních demokratů i SNK Evropští demokraté.

Foto: Jan Handrejch, Právo

Ilustrační foto

Článek

Ani jedna ze stran ji z listin nestáhla, a proto ji vedoucí správního odboru Městského úřadu v Litoměřicích Jaroslav Lachman vyškrtl. Podle něho šlo o ojedinělý případ. Žena i politické strany, za které chtěla kandidovat, se proti tomuto rozhodnutí mohou bránit u krajského soudu.

Kadlecová byla podle zveřejněných údajů zapsána jako číslo 3 na kandidátce ČSSD a zároveň jako číslo 5 na listině SNK Evropští demokraté.

Strany ji nestáhly, a tak byla vyškrtnuta

„Podle data narození a místa trvalého bydliště jsme zjistili, že se skutečně jedná o stejnou osobu, přestože jednou byla vedena jako Václava a podruhé jako Vendula,“ řekl Lachman. Řešením by podle něho bylo, aby se obě strany domluvily a jedna ji z kandidátky stáhla.

„Třebaže jsem je na to upozornil, ani jedna tak neučinila," řekl Lachman. Nezbývalo mu tak prý nic jiného než ji vyškrtnout. Její místo tak zůstane neobsazeno.

Reklama

Výběr článků

Načítám