Hlavní obsah

Na Zemanově aukci se dražilo obří vejce s Kalouskem

Právo, dan

Nadační fond Miloše Zemana uspořádal v pátek večer ve Španělském sále Pražského hradu charitativní aukci 27 předmětů spojených s Velikonocemi. Vyvolávací cena každého z nich byla 10 tisíc korun.

Foto: Právo

Vejce s vyobrazeným Kalouskem od karikaturisty Miroslava Kemela

Článek

O pikantnost se zasloužil známý karikaturista Miroslav Kemel, který věnoval do aukce obří velikonoční vejce s portrétem bývalého ministra financí Miroslava Kalouska. Ten byl ve volbách do Sněmovny „antitváří“ prozemanovské strany SPOZ.

Podle mluvčího Hradu Jiřího Ovčáčka bylo vejce s vyobrazeným Kalouskem zařazeno do aukce. „Celkově bylo v aukci 27 dřevěných vajec pomalovaných známými osobnostmi,“ řekl Právu Ovčáček.

Foto: Právo

Vejce s vyobrazeným Kalouskem od karikaturisty Miroslava Kemela

Jedno vejce nakreslila první dáma Ivana Zemanová a jedno i prezident. „Vejce pana prezidenta je jednoduché, bílé, s jeho podpisem,“ dodal mluvčí. Své výtvory darovala např. herečka Dagmar Patrasová, zpěvák Daniel Hůlka nebo kreslíř a humorista Petr Urban.

Podle Ovčáčka si vstupenky po patnácti stech korunách koupilo přes čtyři sta hostů. Zeman chce podobnými akcemi povzbudit zájem o fond, který má pomoci umazávat státní dluh. Sám na něj posílá měsíčně 60 tisíc korun a dosud se vybralo 1,4 miliónu korun. Státní dluh se blíží k sumě 1,7 biliónu korun.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám