Hlavní obsah

Okamura: Kavárenský intelektuál Dientsbier žije mimo realitu

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Ministr pro lidská práva Jiří Dientsbier (ČSSD) je kavárenský intelektuál, který se stává ministrem menšin, aniž by znal realitu a znal problémy lidí, prohlásil poslanec a předseda hnutí Úsvit přímé demokracie Tomio Okamura v nedělním diskusním pořadu Partie. Reagoval tak na to, že vláda odmítla jeho návrh na omezení výše příspěvku za bytovou jednotku podle cen místně obvyklých. Kabinet předloze vyčítá řadu formálních chyb a poukazuje na to, že připravuje vlastní novelu.

Foto: Petr Horník, Právo

Lídr hnutí Úsvit přímé demokracie Tomio Okamura

Článek

Okamura tvrdí, že postoj vlády je typickým projevem politikaření. „Zákon jsme navrhli, vláda ho smetla, protože si chtějí sami vytvořit svůj vlastní zákon. To znamená, že nám ho ukradnou a potom slíznou smetanu,“ řekl poslanec.  Výhrady kabinetu považuje za „zlé plácání vládní představitelů“.

„Kavárenští intelektuálové nám tady cosi vykládají, ale netuší, jaká je realita. Zkuste si vedle toho žít,“ řekl Okamura, když se debata ve studiu dostala na problémy s ubytovnami sociálně nepřizpůsobivých  občanů.

Okamura podporuje myšlenku šéfa Hnutí ANO Andreje Babiše, aby se omezila délka projevů a počet či délka přestávek jednotlivých poslaneckých klubů. „Nechci omezovat svobodu projevu, ale zkrátit délku na deset minut by jednání sněmovny zpružnilo,“ řekl Okamura.

Řečníků, kteří dokážou hovořit i půl hodiny je podle jeho názoru jen pár, a připomněl, že sáhodlouhé projevy hlasování nikdy nezměnily. „Nevím, že by se změnilo hlasování nějakými projevy. Jak se bude hlasovat, je předjednané z poslaneckých klubů,“ uvedl.

Reklama

Výběr článků

Načítám