Hlavní obsah

Lessy únorem skončí v čele policie

• Aktualizováno
Novinky, jas

Ministr vnitra Milan Chovanec (ČSSD) oznámil, že policejní prezident Petr Lessy skončí v čele policie na konci února. Do funkce se nechce vrátit ani Martin Červíček. Po 28. únoru bude policejního prezidenta zastupovat statutární náměstek. Tato funkce bude vytvořena.

Policejní prezident Lessy skončí koncem února ve své funkciVideo: Novinky

 
Článek

Lessy by měl podle Chovance odejít na Slovensko coby policejní přidělenec.

Bez ohledu na to, jak dopadne rozklad, nehodlá se do funkce vracet ani Martin Červíček. Ten byl odvolán na základě rozhodnutí bývalého ministra Martina Peciny vrátit do služby Lessyho. Toto rozhodnutí označil Chovanec za unáhlené.

Podle Chovance nicméně doběhne rozklad vůči tomuto rozhodnutí, které si Červíček podal. Ministr ocenil jeho práci a zdůraznil, že za dobu svého působení předal sbor ve „výrazně lepším stavu”. Červíček zdůraznil, že se o post policejního prezidenta nebude chtít ucházet ani v budoucnu.

Ministr dodal, že bude vytvořena pozice statutárního náměstka, který bude až do výběru nového policejního prezidenta tento post zastávat. Lessy doplnil, že nejde o zřízení nového postu, pouze dojde ke změně organizačního řádu. Policii tak bude řídit Tomáš Tuhý, který je náměstkem pro vnější službu.

Související témata

Foto: Petr Hloušek, Právo

Místopředseda ČSSD a nově zvolený poslanec Milan Chovanec byl v neděli 3. listopadu 2013 hostem politické debaty České televize Otázky Václava Moravce

Foto: Milan Malíček, Právo

Ministr vnitra v demisi Martin Pecina

Foto: Petr Horník, Právo

Petr Lessy na archivním snímku

Foto: Petr Hloušek, Právo

Policejní prezident Martin Červíček

Výběr nového policejního prezidenta začne podle Chovance již v březnu. Ministr do výběru zasahovat nechce a žádného favorita nemá.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám