Hlavní obsah

Okamura u Rusnoka neuspěl, vláda odklad občanského zákoníku nenavrhne

Novinky, jas

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Praha
Aktualizováno

Vláda nevyhoví návrhu hnutí Úsvit, aby předložila návrh odkladu občanského zákoníku o jeden rok. Předseda Úsvitu Tomio Okamura to po jednání s premiérem v demisi Jiřím Rusnokem a ministryní spravedlnosti Marií Benešovou řekl v České televizi.

Foto: Jan Handrejch, Právo

Předseda hnutí Úsvit přímé demokracie Tomio Okamura

Článek

„Vláda odklad nenavrhne,” uvedl Okamura s tím, že kabinet se přiklání k postupu zákoník poté, co vstoupí v platnost, novelizovat.

Premiér i ministryně se prý s Okamurou shodli na tom, že nový zákoník není ideální  a obsahuje spoustu nedokonalých věcí.

„Schvalování a implementace občanského zákoníku je již za bodem zvratu, pokud by došlo k odložení platnosti občanského zákoníku, škody by byly mnohem větší. Mohlo by dojít ke znejistění občanů, firem i celého justičního systému,“ zdůvodnila postoj kabinetu mluvčí vlády Jana Jabůrková.

Okamura ještě před jednáním uvedl, že pro odklad zákoníku získal podporu komunistů i hnutí ANO, vládu však nepřesvědčil.

Okamura se na vládu  obrátil kvůli tomu, že parlamentní cestou již není možné odklad zákoníku do konce roku prosadit.

Reklama

Výběr článků

Načítám