Hlavní obsah

Stejně jako u Jadranu. Závěr října bude zářijově teplý a slunečný

Novinky, jas

Počasí v začínajícím týdnu pomyslně vrátí kalendář na úvod září a nabídne odpolední teploty nad hranicí 20 stupňů Celsia. Převážně slunečné počasí s občasnými ranními mlhami vydrží minimálně do konce pracovního týdne, řekla Novinkám Dagmar Honsová ze společnosti Meteopress.

Foto: Jaroslav Soukup, Novinky

Článek

Teploty, s nimiž se v následujících dnech budeme setkávat, jsou identické s teplotami v přímořských letoviscích, jako jsou Split či Lisabon. Podobně teplý konec října jsme naposledy zažili v roce 2008.

V pondělí bude oblačno či polojasno. Nízká oblačnost se bude v průběhu dne rozpadat a teploty by měly stoupat k 17 až 21 stupňům, přičemž nejtepleji by mělo být na Moravě a ve Slezsku.

V úterý bude převládat jasno či polojasno, v ranních hodinách se ojediněle bude objevovat nízká inverzní oblačnost,“ doplnila Honsová. Odpolední maxima vystoupají k 18 až 22 stupňům, v místech, kde se nízká oblačnost udrží po celý den, se budou nejvyšší teploty pohybovat pouze kolem 15 stupňů. Ráno budou teploty klesat k deseti až šesti stupňům.

Polojasno, místy doprovázené mlhami, bude převládat ve středu. Od západu bude večer přibývat oblačnosti, kterou bude ojediněle provázet déšť. Odpolední teploty budou v intervalu 16 až 20 stupňům, ráno mezi 13 a devíti stupni.

Ve čtvrtek bude na východě republiky doznívat frontální systém. Na Moravě a ve Slezsku bude proto převládat oblačno s ojedinělým deštěm. Na zbytku území bude polojasno či skoro jasno s teplotami od 16 do 20 stupňů, v ranních minimech mezi 12 a osmi stupni.

Polojasno až oblačno s teplotami do 20 stupňů a občasnými mlhami by mělo být i v pátek a v sobotu, postupně bude přibývat oblačnosti.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám