Hlavní obsah

Antikampaň s Gottwaldem na sloupech mohla být přestupek

Právo, sve

Středeční vylepení plakátů na Soukenném náměstí v Liberci s oslavným textem o Klementu Gottwaldovi, jejž v roce 1986 napsal lídr hnutí ANO 2011 v Libereckém kraji a novinář Martin Komárek, mohl být přestupek. Plakáty s fotografií Komárka a textem „Gottwald taky makal“ se objevily na sloupech tramvajové trati, což je veřejně prospěšné zařízení.

Foto: Jaroslav Švehla, Právo

Ironické letáky připomínající oslavný článek současného lídra hnutí ANO Martina Komárka na Klementa Gottwalda z roku 1986.

Článek

„Věc jsme kvalifikovali jako přestupek proti veřejnému pořádku a podezření z tohoto bude předáno správnímu orgánu, Magistrátu města Liberec,“ uvedla mluvčí Městské policie v Liberci Daniela Bušková s tím, že pachatele se strážníkům vypátrat nepodařilo.

Komárek na dotaz, kdo za antikampaní stojí, uvedl: „Nevím, kdo to byl. Vím ale, že když jsem byl zaměstnán v MF Dnes, tak tehdejší šéfredaktor Šafr, který dnes jako šéfredaktor Reflexu přináší pomlouvačné články o Andreji Babišovi, si při jednom našem sporu nechal tento článek vytáhnout z archívu,“ řekl Komárek.

Šafr pro Právo reagoval slovy: „Mám v posledních dnech potíže zdravotního rázu a žádnou takovou věc jsem bohužel nezvládl. Kdybych ale měl tu sílu a zdraví, tak bych to rozhodně udělal. Na všechny sloupy bych napsal, že Martin Komárek lezl do pr… komunistickému režimu tím, že oslavoval největšího masového vraha v dějinách našeho národa.“

Reklama

Výběr článků

Načítám