Hlavní obsah

Člen KSČM kandiduje na Ostravsku za Okamurův Úsvit

Právo, plk

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Ostrava

Člen ostravské KSČM Vladimír Smetana kandiduje na 20. místě moravskoslezské kandidátky hnutí Úsvit přímé demokracie Tomia Okamury. „Nevidím tady zradu idejí nebo něčeho takového,“ míní Smetana, který řeči spolustraníků o tom, že hnutí Úsvit jsou jen další Věci veřejné, chápe spíše jen jako rétorické projevy.

Článek

„Předseda KSČM Vojtěch Filip někde řekl, že se vůbec nebrání spolupráci s hnutím Úsvit,“ poznamenal Smetana a dodal, že Úsvit není levicové ani pravicové hnutí, nevyhraňuje se politicky. „Je zaměřeno jen na úpravy nešvarů, které tady jsou,“ míní kandidát.

Členem KSČM je Smetana asi rok a čtvrt a chce jím zůstat i nadále. „Nevidím v tom konflikt, ten by nastal, kdybych byl na čelné pozici kandidátky, bylo by to volitelné místo a v případě zvolení, bych se musel rozhodovat, za koho budu hlasovat,“ řekl.

Úsvit nic nenabízí, jen vykrádá, tvrdí Konečná

Exposlankyně a kandidátka KSČM Kateřina Konečná, která je čtyřkou na moravskoslezské kandidátce, Smetanu nezná.

„Určitě je ale hloupé a politicky neetické, když si strany přetahují své lidi. Není to vhodné, je to jen pokračování toho, co Úsvit dělá, že vykrádá program a vykrádá lidi a vlastně nic nenabízí,“ upozornila s tím, že i jí se několikrát osobně stalo, že lidé z Úsvitu okopírovali její několik dní staré texty na internetu. „Je evidentní, že takhle by se politika dělat neměla,“ míní Konečná.

Foto: Petr Horník, Právo

Poslankyně KSČM Kateřina Konečná.

Lídr moravskoslezské kandidátky hnutí Úsvit Karel Fiedler o tom, že za ně kandiduje komunista, ví. „Není to pro mě žádné překvapení, nerozlišujeme lidi podle stranické příslušnosti,“ sdělil Právu s tím, že Smetanu zřejmě oslovil jejich program. „A pokud se s ním ztotožňuje, tak se tomu nebráníme. Není jediný na naší kandidátce, který je členem jiné strany nebo hnutí,“ poukázal Fiedler.

Reklama

Výběr článků

Načítám