Hlavní obsah

Letní víkend naruší jen občasné přeháňky

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Předposlední prázdninový víkend nabídne příjemné letní teploty a za své vezmou i nynější chladná rána. Převládat bude polojasno s občasnými přeháňkami, řekla Novinkám Dagmar Honsová ze společnosti Meteopress.

Foto: Jaroslav Soukup, Novinky

Článek

Zatímco ve čtvrtek bylo znovu velmi chladné ráno a na Jizerce teplota opět klesla na minus jeden stupeň Celsia, v následujících dnech by se ranní minima měla na většině území pohybovat v rozmezí 14 a deseti stupňů Celsia.

„Počasí bude ovlivňovat tlaková výše, jejíž střed se nachází nad Skandinávií,” konstatovala Honsová, podle níž bude v pátek převládat polojasná či skoro jasná obloha. V Čechách bude v průběhu dne přibývat oblačnosti až na zataženo. Odpolední teploty vystoupají k 21 až 25 stupňům.

Polojasno či oblačno s přeháňkami bude charakterizovat i počasí v sobotu. Odpolední teploty se však dostanou trochu výše – na 22 až 26 stupňů.

Prakticky stejně by mělo být i v neděli. Znovu se mohou objevovat přeháňky, odpolední maximální teploty však dále porostou na 23 až 27 stupňů.

Rovněž v první polovině příštího týdne by mělo být nejčastěji polojasno s občasnými přeháňkami, eventuálně bouřkami. Odpoledne bude rtuť šplhat k 22 až 27 stupňům.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám