Hlavní obsah

Sváček má šanci stát se ústavním soudcem, připustil šéf senátorů ČSSD

Novinky, jov

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Prezident Miloš Zeman začal sondovat, zda má šéf pražského Městského soudu Jan Sváček šanci na druhý pokus uspět v Senátu se schválením kandidatury na post ústavního soudce. Šéf senátorů ČSSD Petr Vícha po pátečním setkání se Zemanem na Hradě připustil, že by Sváček mohl uspět.

Foto: Petr Hloušek, Právo

Jan Sváček

Článek

„Pan prezident se zajímal, jaký bude postoj našeho klubu,“ řekl Vícha Novinkám po jednání se Zemanem. Prezidenta informoval, že zatím senátoři sociální demokracie, která dolní komoru ovládá, stanovisko nepřijali. Sváčkovu opětovnou kandidaturu na post ústavního soudce totiž ještě neprobírali.

Vícha připustil, že by Sváček na druhý pokus mohl v Senátu uspět. „Ta záležitost je určitě otevřená,“ poznamenal. Poukázal na to, že loni v únoru Sváčkova kandidatura nebyla schválena o dva hlasy, a také na to, že se po volbách změnilo složení třetiny Senátu. Sváčka poprvé nominoval prezident Václav Klaus.

Reklama

Výběr článků

Načítám