Hlavní obsah

Zeman hostil na Hradě moravským vínem a prohlédl si byt TGM

– Praha
Novinky, Jiří Ovčáček

Nový prezident Miloš Zeman si v pátek odpoledne prohlédl na Hradě byt prvního československého prezidenta T. G. Masaryka a kanceláře, ve kterých začne v pondělí úřadovat. K slavnostnímu obědu se podávala vepřová panenka nebo žloutkový krém, popíjela se například moravská vína.

Foto: Milan Malíček, Právo

Miloš Zeman

Článek

„Pan prezident si na Hradě prohlédl byt T. G. Masaryka a také kancelářské prostory, ve kterých bude pracovat,“ řekl v pátek Novinkám šéf zemanovců Vratislav Mynář, který podle všeho zamíří na post kancléře a nahradí tak Jiřího Weigla. Byt TGM by mohl být místem, kde bude Zeman bydlet.

Zeman se také podle Mynáře rozhodl chvíli neformálně posedět na Hradě se svými nebližšími spolupracovníky, kteří mu pomáhali ve volební kampani.

V hradní kanceláři začne Zeman oficiálně úřadovat v pondělí. Na středu má naplánováno setkání s hejtmany, v pátek promluví na sjezdu ČSSD v Ostravě.

Ještě před prohlídkou Hradu uspořádal nový prezident oběd s nejvyššími ústavními činiteli. Podával se kozí sýr, hovězí vývar s nudlemi a játrovými knedlíčky, vepřová panenka ve slanině se smetanovými brambory, žloutkový krém s karamelem a lesním ovocem. K pití byla k dispozici moravská vína, pivo a káva.

Reklama

Výběr článků

Načítám