Hlavní obsah

Volání po předčasném kongresu ODS u stranických špiček narazilo

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

V ODS se v souvislosti s posledními volebními neúspěchy a slabou podporou veřejnosti objevují hlasy po svolání mimořádného kongresu. Naposledy takovou výzvu přijal v polovině února oblastní sněm strany v Mladé Boleslavi. Stranické špičky se však k podobnému scénáři staví zamítavě.

Foto: Jan Handrejch, Právo

Šéf mladoboleslavské ODS Raduan Nwelati

Článek

O požadavku oblastního sdružení informoval server Česká pozice s odkazem na přijaté usnesení. "Oblastní sněm ODS v Mladé Boleslavi žádá předsedu ODS Petra Nečase o svolání mimořádného nevolebního kongresu, a to na termín nejpozději do konce měsíce dubna,“ citoval server z dokumentu. Šéfem mladoboleslavského sdružení je Raduan Nwelati.

Podobná výzva před časem zazněla i od sdružení v Praze 9.

Sněm rovněž vyzval stranu k tomu, aby byla na mimořádném kongresu ustavena skupina důvěryhodných a úspěšných politiků, kteří by do řádného podzimního kongresu připravili program, s nímž by se strana ucházela o podporu voličů v parlamentních volbách v roce 2014.

Foto: Petr Horník, Právo

Jiří Pospíšil (ODS)

Vedení ODS se k mladoboleslavské výzvě staví zdrženlivě. „Nejsem příznivcem takového řešení. Celou dobu říkám, že současné vedení dostalo mandát od listopadového kongresu a říkat něco takového tři měsíce poté mi nepřipadá vhodné. Jako demokrat rozhodnutí kongresu respektuji,“ řekl Právu místopředseda ODS Jiří Pospíšil. Uvedl ale, že o tom bude diskutovat na regionální radě na Plzeňsku.

„Nevidím důvod, proč svolávat mimořádný kongres,“ řekla Právu místopředsedkyně ODS a předsedkyně Sněmovny Miroslava Němcová.

Reklama

Výběr článků

Načítám