Hlavní obsah

V Ostravě vyrostly stovky sněhuláků, pomohou dětem v Africe

Právo, Denisa Telaříková

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Ostrava

Ostrava se v úterý proměnila v město sněhuláků. Stovky "sněhových soch" v různých podobách postavily děti v 11 základních a středních školách. Za to, že si mohou svého sněhuláka postavit, zaplatili startovné 50 korun. Výtěžek z celé akce půjde na dopravu vybraných jízdních kol pro děti v Africe.

Foto: Denisa Telaříková, Právo

Do akce se zapojili i gymnazisté.

Článek

„Jen na naší škole se přihlásilo 48 tvůrců sněhuláků, kteří zaplatili padesátikorunové startovné. Někteří přišli i s tím, že finančně na charitativní akci přispějí, aniž by stavěli sněhuláka,“ řekla ředitelka ostravského Gymnázia Františka Hajdy Šárka Staníčková.

„Překvapilo nás, kolik dětí se nadchlo pro stavění sněhuláků. Dokonce přišli i maturanti,“ usmívala se učitelka češtiny a dějepisu Michaela Bohmová, která akci pro ostravské školy na zdejším gymnáziu vymyslela.

Foto: Denisa Telaříková, Právo

Součástí akce je i soutěž o nejoriginálnějšího sněhuláka. Tento má velkou šanci na vítězství.

Škola se do akce pomáhající dětem z Afriky zapojila ve spolupráci se společností Kola pro Afriku. První pětistovka kol by měla odcestovat do Gambie již v únoru. Africké děti je od koordinátorů akce dostanou k zapůjčení, aby mohly jezdit do školy.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám