Hlavní obsah

Bauhaus zvítězil v právní bitvě a po více než roce otevřel prodejnu v Brně

– Brno
Právo, Miroslav Homola

Více než rok trvaly právní tahanice okolo prodejny Bauhaus v brněnské čtvrti Ivanovice. Obchod, který má prodejní plochu téměř 10 000 metrů a i s parkovišti a příjezdovými cestami zabírá plochu blížící se k 55 tisícům metrů čtverečních, byl připraven přivítat první zákazníky už rok. Legálnost stavby částečně zkolaudované už loni však rozporovalo několik sdružení aktivistů.

Foto: Miroslav Homola, Právo

Po více než roce právních bojů se na severním okraji Brna otevřela nová velkoprodejna.

Článek

Rozhodnutí Nejvyššího správního soudu, následné kolaudační souhlasy a také odmítnutí žalob, která nabyla v těchto dnech právní moci, však daly za pravdu Bauhausu, který v pondělí bez velkého halasu otevřel.

„Samozřejmě jsme si otevírání představovali jinak a na větší propagaci ještě dojde, ovšem na její přípravu zatím nebyl čas. Důležité doklady které nám otevření umožňují, vstoupily v platnost nyní a my už jsme nechtěli čekat ani den. Vždyť dosavadní škody odhadujeme bez tržeb na mzdách, službách k objektu a dalších nutných platbách na 130 milionů korun. Nyní už také hledáme právní kroky, jak a po kom škodu budeme vymáhat, “uvedl jednatel společnosti Aleš Pacal.

V současné době má prodejna 100 zaměstnanců. Sedmadvacet z nich jsou přitom „navrátilci“, které kvůli soudním průtahům společnost po téměř roce z objektu, jenž nebyl stále v provozu, propustila.

"Místa máme pro všechny, které jsme museli propustit. Dalších deset nám dá vědět, zda se vrátí a zbylou desítku lidí ještě dohledáme. Pokud definitivně neodmítnou, jejich místa budeme pro ně stále držet,“ dodal Pacal. Postupně bude v Ivanovicích přímo v prodejně pracovat asi 150 lidí, dalších nejméně sto bude zaměstnáno v jiných provozech nutných pro chod velkoprodejny.

V právní hře byla i možnost mezinárodní arbitráže. V případě neúspěchu u našich soudů a zániku prodejny byla společnost připravena ČR žalovat o satisfakci v celkové výši 2,4 miliardy korun.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám