Hlavní obsah

Sobotka má podporu všech poslanců a senátorů ODS

Novinky, val

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Praha

Prezidentského kandidáta ODS Přemysla Sobotku podle šéfa strany Petra Nečase podpoří všichni občanskodemokratičtí poslanci a senátoři. Strana se proto nechystá sbírat podpisy 50 tisíc občanů, které by mohly nahradit souhlas 20 poslanců, respektive 10 senátorů.

Foto: Petr Hloušek, Právo

Přemysl Sobotka (vpravo) a Petr Nečas (oba ODS)

Článek

„Mohu s potěšením říci, že Přemysl Sobotka má podporu všech poslanců a senátorů ODS,“ řekl Nečas. Podle šéfa ODS tak není nutné, aby strana sbírala podpisy na podporu Sobotkovy kandidatury mezi lidmi, třebaže by to podle něj byla otázka tří týdnů.

Nečas označil Sobotku za důstojného kandidáta s širokou stranickou podporou. Pochválil ho za to, že se „v současné atmosféře nebojí mít na sobě stranické tričko“. Zároveň zpochybnil význam průzkumů, podle jejichž výsledků zatím Sobotka patří spíše k méně oblíbeným prezidentským kandidátům.

Sobotka uvedl, že zatím nemá jediného sponzora na kampaň a případné donátory začne teprve shánět. Už dříve mu strana přislíbila 15 miliónů na kampaň. Ta by měla probíhat ve třech fázích. První, která již začala, zahrnuje setkávání s občany, druhá bude probíhat jako součást kampaně do senátních voleb, vrcholná část začne v lednu před prezidentskými volbami.

Současný první místopředseda Senátu uvedl, že se zatím nechystá skládat své funkce.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám