Hlavní obsah

Šéf Spiritky přišel kvůli jednání výboru s Rathem o část platu

Právo, har, rav

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Praha

Vedoucí objektu Spiritka, v němž se minulé úterý odehrálo jednání mandátového a imunitního výboru Sněmovny se stíhaným poslancem Davidem Rathem, dostal výtku a přijde na tři měsíce o osobní ohodnocení.

Foto: Novinky

Ochranka vily Spiritka, kde probíhal výslech Davida Ratha

Článek

Akci prý totiž šéf Spiritky Jaromír Vodehnal správně nenahlásil nadřízeným a porušil tak interní předpisy. Informace Práva potvrdil Tomáš Homola, ředitel příspěvkové organizace Zařízení služeb pro ministerstvo vnitra (ZSMV), pod kterou Spiritka patří.

„Tato akce měla proběhnout standardním procesem a měla být i schválená, tuším, že ekonomickým náměstkem ministra,“ řekl Homola. O potrestání vedoucího Spiritky podle svých slov rozhodl sám.

O kolik se Vodehnalovi dočasně sníží plat, Homola neprozradil. „Není to razantní,“ dodal. Před několika dny vyšlo najevo, že o slyšení Ratha před poslanci imunitního výboru na Spiritce nevěděl předem ani Homola, ani ministr vnitra Jan Kubice.

Objekt si objednala protikorupční policie. Mluvčí policejního prezidia Pavla Kopecká Právu sdělila, že postup policie byl správný a v souladu s předpisy.

Homola minulý týden řekl, že kdyby byl o plánu předem informován, šel by s tím za ministrem a jednání na Spiritce by povolil až poté, co by s tím souhlasil i Kubice. Následně se hovořilo rovněž o tom, že by vnitro mohlo chtít po policejním prezidiu, aby mu za akci v komplexu zaplatilo. Podle Homoly by šlo o necelých 3600 korun. Tato možnost ale padla.

„Vyžádal jsem si stanovisko pana ministra a nakonec to bylo zaevidováno jako služební akce, tudíž to přeúčtováno policejnímu prezidiu nebude,“ doplnil šéf ZSMV.

Reklama

Související témata:

Související články

Výběr článků

Načítám