Hlavní obsah

ČSSD je proti zrušení ministerstev kultury a životního prostředí

Právo, jov

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Praha

Opoziční sociální demokracie nesouhlasí se zrušením ministerstev kultury a životního prostředí, jak zvažuje v rámci úspor vládní koalice. ČSSD se vyslovila pro změny jen v případě ministerstva pro místní rozvoj.

Foto: Petr Hloušek, Právo

Předseda ČSSD Bohuslav Sobotka

Článek

Šéf ČSSD Bohuslav Sobotka si nedovede představit, že by v rámci vlády nepůsobil ministr životního prostředí. Odkázal na to, že je například nutné řešit kvalitu ovzduší v Moravskoslezském kraji. „Je strašně důležité, aby tady byl institut na úrovni vlády, který se bude starat o ochranu přírody,“ řekl Sobotka na páteční tiskové konferenci v Lidovém domě.

V případě, že se ČSSD stane vládní stranou, bude chtít zachovat i post ministra kultury. Podle Sobotky je tento rezort výrazem toho, že jsme samostatným národem s vlastní kulturou. Pouze v případě ministerstva pro místní rozvoj si ČSSD dokáže představit změny.

Lídr sociální. demokracie je navíc přesvědčen, že záměr vládní koalice zrušit tři ministerstva je odváděním pozornosti od důležitějších problémů. „Je to velmi naivní snaha odvést pozornost od toho, co je podstatné pro řešení situace veřejných rozpočtů,“ prohlásil Sobotka. Podle jeho názoru jsou hlavními problémy podseknuté daňové příjmy a zastavení přísunu evropských peněz z Bruselu.

Reklama

Výběr článků

Načítám