Hlavní obsah

Hašek chce podrobit ŘSD forenznímu auditu

Právo, plk

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Neprodlené zahájení forenzního auditu na Ředitelství silnic a dálnic požaduje předseda Asociace krajů ČR a jihomoravský hejtman Michal Hašek (ČSSD). Ten vyzval vládu Petra Nečase (ODS) a hlavně ministra dopravy Pavla Dobeše (VV), aby audit neprodleně zahájili.

Foto: Petr Hloušek, Právo

Předseda Asociace krajů ČR a jihomoravský hejtman Michal Hašek (ČSSD)

Článek

„Podobně jako požaduji dlouhodobě audit ve státním podniku Lesy ČR, tak by měl být proveden i v ŘSD,“ řekl Hašek. Dodal, že vzhledem k policejnímu vyšetřování je pravděpodobné, že v ŘSD docházelo k nehospodárnému jednání. „A vyhazování peněz daňových poplatníků z okna.“ [celá zpráva]

Hašek věří, že pokud stát provede audit, mohl by změnami v systému řízení a transparentním hospodařením podobným situacím do budoucna předejít. Místopředseda sociální demokracie je přesvědčen, že ministr Dobeš by měl nařídit audit v ŘSD hned na začátku roku 2012.

„Jsem si jistý, že takový krok by znamenal hospodárnější stavby dopravní infrastruktury, zejména silnic,“ řekl Hašek s tím, že úspory by znamenaly možnost výstavby chybějící infrastruktury v regionech a odblokovaly by se tak i problémy s čerpáním fondů EU. „Našlo by se tak v rezortu ministerstva dopravy i dostatečné množství finančních prostředků na dodržení memoranda o financování regionální železniční dopravy, kde se vláda stále zdráhá dát krajům dohodnuté prostředky na regionální vlakové spoje,“ upozornil Hašek.

Reklama

Související články

Výběr článků

Načítám