Hlavní obsah

Řidiči pozor, na silnicích je sníh i ledovka

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Tlaková níže Joachim nad Českem přešla, přesto silničáři místy upozorňují řidiče na silnější vítr, který se sněhovými přeháňkami může komplikovat dopravu. Silnice po celé zemi jsou sjízdné, ale je třeba řídit s větší opatrností.

Článek

Ranní teploty se místy pohybovaly i pod bodem mrazu a největší nebezpečí na řidiče číhá ve vyšších polohách. V horských oblastech leží na cestách nových sníh a vozovky mohou namrzat nebo se na nich tvořit sněhové jazyky.

V nižších polohách je buď rozbředlý sníh, anebo jsou silnice po chemickém ošetření mokré.

Slabá ujetá sněhová vrstva pokrývá některé úseky silnic v Krkonoších a Orlických horách a v podhůří. Řidiči by měli jet opatrně také na Vysočině v okolí Hlinska a Poličky. Na rozbředlý sníh mohou narazit i v Železných horách na Chrudimsku. Na Šumperku a v podhůří Jeseníků leží na cestách sníh již od středních poloh.

Také dálnice D1 je sjízdná se zvýšenou opatrností. Na Vysočině si řidiči musí dát pozor na sněhové přeháňky na komunikacích na Jihlavsku, Pelhřimovsku a Žďársku.

Kamióny uvízly na ledovce

V nižších polohách Ústeckého i Libereckého kraje komplikuje situaci ledovka. V kopcích na Českolipsku a Litoměřicku uvízly na náledí kamióny. Omezily dopravu na silnici č. 15 u obce Jenčice a na silnici č. 9 u obce Dubá. Namrzlá je i silnice R10 z Prahy do Turnova u Příšovic. V horském úseku dálnice D8 do Německa varují silničáři před nárazovým větrem.

V Plzeňském kraji místy vane silnější vítr, což platí i pro stokilometrový úsek na dálnici D5, a to od 28. kilometru. V Karlovarském kraji jsou silnice místy namrzlé a se zbytky sněhu. V Jihočeském kraji mají být řidiči obzvláště opatrní na Českokrumlovsku, ale i Jindřichohradecku, Písecku, Prachaticku nebo Strakonicku.

Meteorologové varovali před prudkým větrem po celou neděli, zvláště se to týká horských oblastí. [celá zpráva]

Reklama

Související články

Na horách bude sněžit a zuřit vichřice

Úvodní dny lyžařské sezóny komplikuje silný vítr, který v noci na sobotu a po ránu dosahoval na hřebenech hor místy i síly orkánu. Prudký vítr očekávají...

Výběr článků

Načítám