Hlavní obsah

Pražané se v MHD bojí, bude je hlídat více strážníků

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Praha

Praha zvýšila počet strážníků ve vozech městské hromadné dopravy. Vedení městské policie k razantnímu posílení dohledu přistoupilo mimo jiné na základě průzkumu, kterým městská policie zjišťovala spokojenost a potřeby obyvatel. Z něj mimo jiné vyplynulo, že se lidé často necítí v MHD bezpečně. Novinkám to řekl náměstek ředitele pro úsek organizace výkonu služby Ludvík Klema.

Foto: Václav Jirsa, Právo

Článek

"Metro od úterý hlídá 85 strážníků namísto dosavadních 50," upřesnil Klema. Strážníci dostali pokyn dohlížet více i na tramvaje a autobusy, neboť z průzkumu vyplynulo, že bezpečnost v MHD je jednou z věcí, která obyvatele metropole trápí.

Zatímco na metro dohlíží samostatný útvar, na tramvaje a autobusy se více zaměřují strážníci v ulicích v rámci své běžné pochůzkové služby.

Strážníci se podle mluvčí městské policie Jany Přikrylové zaměří i na kapesní krádeže a projevy vandalismu. Na odstraňování jeho následků totiž ročně padnou až stamilióny korun.

Největší problémy způsobují především výtvory sprejerů. V soupravách MHD jsou ale velmi často také poškrábaná okna, poničená, rozřezaná nebo žvýkačkami znečištěná sedadla. Cílem vandalů bývají i zastávkové sloupky a přístřešky.

Anketa

Cítíte se v pražské MHD bezpečně?
Ano
19,1 %
Ne
80,9 %
HLASOVÁNÍ SKONČILO: Celkem hlasovalo 1857 čtenářů.

Reklama

Výběr článků

Načítám