Hlavní obsah

Několik stovek lidí demonstrovalo v Praze s odboráři proti korupci

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Praha
Aktualizováno

Na Palackého náměstí v Praze začala v pátek v poledne demonstrace odborů proti korupci ve státní správě. Na akci se podle odhadů sešlo zhruba tři sta lidí. Demonstranti se po vyslechnutí projevů vydali na pochod na Malostranské náměstí.

Foto: Petr Hloušek, Právo

Demonstrace odborářů

Článek

Šéf Asociace samostatných odborů (ASO) Bohumír Dufek kritizoval ve svém projevu politizaci veřejné správy i její přebujelost. Zákony jsou podle něj nefunkční a občany často zbytečně šikanují.

"Jsme v situaci, kdy tuto zemi nezachrání ani Blaničtí rytíři," uvedl Dufek, který spolu s ostatními odnesl do Sněmovny výzvu ke zřízení parlamentní komise pro dozor nad vyšetřováním korupčních kauz.

Se zástupci odborářů se v pátek odpoledne setkal v budově dolní komory místopředseda Sněmovny Lubomír Zaorálek (ČSSD). Sarkasticky s narážkou na výrok premiéra Petra Nečase (ODS) poznamenal, že přijal „ony opožděné partyzány“. [celá zpráva]

Zaorálek přitom označil slova pronesená předsedou vlády za mimořádně nepovedená. Podpořil snahu odborářů, aby se nad klíčovými korupčními kauzami vytvořila ve Sněmovně nějaká forma dohledu.

Foto: Petr Hloušek, Právo

Demonstrace na Palackého náměstí

Vedle tohoto volal Dufek po zrušení Senátu, zákonu o obecném referendu i majetkové odpovědnosti poslanců za chybná rozhodnutí.

Omezení dopravy

Demonstrace omezila provoz na Rašínově nábřeží v úseku od Palackého náměstí, na Jiráskově mostě, Janáčkově nábřeží, v ulicích Vítězná, Újezd, Karmelitská a na Malostranském náměstí.

Foto: Petr Hloušek, Právo

Šéf Asociace samostatných odborů Bohumír Dufek v čele průvodu

Celá akce proběhla bez incidentů.

Reklama

Výběr článků

Načítám