Hlavní obsah

Babiš parafrázuje Hitlera, rozlítil se John

Novinky, Václav Lang

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Radek John (VV) se ohradil proti slovům Andreje Babiše, který v neděli na ČT pronesl, že „Češi jsou jako cyklisti, šlapou do pedálů a mají ohnutá záda“. Podle šéfa Věcí veřejných tak parafrázoval výrok Adolfa Hitlera a měl by se omluvit.

Foto: Jan Handrejch, Právo

Předseda VV Radek John

Článek

„Velkopodnikatel Andrej Babiš by po nedělní účasti v diskusním pořadu České televize měl okamžitě ukončit veškeré pokusy o vstup do české politiky. Důvodem není jen obhroublá, pavlačová forma vyjadřování, ale především zcela nepřijatelné, šokující a odsouzeníhodné využití výroku, který je připisován nacistickému vůdci, strůjci druhé světové války, utrpení a smrti desítek miliónů lidí Adolfu Hitlerovi,“ vyjádřil se John.

Podle něj tak Babiš parafrázoval výrok Adolfa Hitlera, který prohlásil, že „Češi jsou jako cyklisti. Nahoře se hrbí a dole šlapou“.

„Máme si to vykládat tak, že po vodopádu líbivých, populistických frází o boji proti korupci velkopodnikatel ukázal, kde čerpá svou inspiraci?“ řekl John a vyzval Babiše k omluvě.

Podnikatel Andrej Babiš, který nedávno založil hnutí ANO 2011, vystoupil v nedělním pořadu Otázky Václava Moravce. Emotivně v něm kritizoval současné dění na politické scéně. Mimo jiné nařkl z korupce člověka blízkého Václavu Klausovi.

Reklama

Výběr článků

Načítám