Hlavní obsah

Vy měkkoty, vy aroganti, burácel oněmělou Sněmovnou Zaorálek

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Místopředseda soc. dem. Lubomír Zaorálek si při sobotním mimořádném jednání Sněmovny pustil ústa na špacír, když si vzal ze svého titulu přednostně slovo a poslancům koalice vynadal za to, že pohrdají názory opozice. Ministry označil za „duby a pařezy“ a ostatní pak za „měkkoty a aroganty.“ Předsedající místopředsedkyně Sněmovny Kateřina Klasnová (VV) jej musela několikrát mírnit.

Článek

"Ministři tady sedí jako dubové, není jasné, co si myslí, je to pro nás záhadou," hřímal Zaorálek, který reagoval na kritiku Borise Šťastného (ODS) a Petra Gazdíka (TOP 09 a Starostové), že exhibuje a lže, když poslance a ministry napadl, že ve Sněmovně neobhajují program kabinetu, návrh rozpočtu a ani reformy.

Klasnová jej za to pokárala, a Zaorálek nahradil označení „dubové“ slovem „pařezy“.

„Je vám jedno, že lidé budou pod mosty, vy měkkoty,“ burácel Zaorálek. Následovalo další napomenutí ze strany předsedající, místopředseda soc. dem. se však zastavit nenechal. "Já vaše chování pokládám za nehorázné. Mluvím za ty lidi, co zítra nebudou mít co do huby," prohlásil a následně ohodnotil ministry slovem "aroganti".

"Chcete naučit flexibilitě i ty, kteří sotva stojí na nohou. Mrzáci budou běhat, lidé se naučí bydlet pod mosty," dodal.

Na Zaorálkův výstup reagoval poslanec Michal Doktor (ODS) s tím, že jej nelze brát vážně. Podle něj není Zaorálek demokrat, jak lze soudit z jeho předchozích projevů. Bere si údajně lidi jen jako rukojmí. "Když vás to přestane bavit, zůstane tu po vás jenom vypálená díra," prohlásil Doktor. Největším sprosťákem ve Sněmovně je ovšem podle něj David Rath (ČSSD).

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám