Hlavní obsah

Poslanci zasedli do lavic k netradičnímu sobotnímu jednání

Aktualizováno

Poslanci po několikadenním téměř nepřetržitém jednání vstupují do dalšího dne, po deváté hodině začala další rozprava k reformním zákonům. Podle informací České televize je už k rozpravě přihlášeno několik desítek lidí, dá se proto očekávat, že se jednání opět protáhne.

Foto: Jakub Dospiva, ČTK

Premiŕ Petr Nečas ve Sněmovně

Článek

Poslanci nejdříve vystoupili s návrhy na zařazení konkrétních bodů k jednání, podobně jako dříve. [celá zpráva]

Jako první vystoupil předseda ČSSD Bohuslav Sobotka, který zdůraznil důležitost boje proti korupci a v souvislosti s tím se zmínil o kauze 16 miliónů, které přistály na kontě matky ministra průmyslu a obchodu Martina Kocourka (ODS). [celá zpráva]

Návrh zařadit tento bod na jednání byl však koalicí vetován.

Poslanci mají o reformních zákonech, které jim vrátil Senát, jednat celý víkend, což je neobvyklé rozhodnutí, které si schválili během týdne. Jednání už téměř tradičně provázejí obstrukce opozice, která si v pátek pozvala i kolegy ze Senátu.

Předpokládá se, že si v sobotu poslanci opět odhlasují, že budou moci jednat i po půlnoci.

Dolní komora jedná už od úterý každý den do pozdní noci nebo do rána a zatím přijala pouze tři návrhy. O zákonech důchodové, sociální a zdravotnické reformy by se mělo jednat i v neděli, podle odhadů bude noc z neděle na pondělí prvním termínem, kdy by se mohlo o návrzích hlasovat.

Reklama

Výběr článků

Načítám