Hlavní obsah

Obama přijme v Bílém domě Nečase

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Praha
Aktualizováno

Premiér Petr Nečas koncem října zavítá do Spojených států. Ve Washingtonu ho přijme i prezident Barack Obama, potvrdil mluvčí předsedy české vlády.

Foto: Petr Horník, Právo

Premiér Petr Nečas (ODS)

Článek

Nečasova cesta potrvá tři dny, oznámil jeho mluvčí Jan Osúch. S Obamou proberou vzájemné vztahy. Dá se očekávat, že se hovor stočí na spolupráci v rámci Severoatlantické aliance. Američané mají také eminentní zájem na dostavbě jaderné elektrárny Temelín firmou Westinghouse.

Mluvčí upřesnil, že Nečas navštíví Spojené státy pracovně ve dnech 26. až 28. října. "Setkání (s Obamou) bude příležitostí pro potvrzení dlouhodobě vynikajících vztahů mezi ČR a USA, ale i pro nastolení kurzu česko-americké spolupráce v nadcházejícím období," prohlásil Osúch o schůzce Nečase s americkým prezidentem.

Barack Obama pobyl v Praze loni v dubnu. Společně s ruským protějškem Dmitrijem Medvěděvem zde podepsali smlouvu o omezení jaderných arzenálů USA a Ruska.

Reklama

Výběr článků

Načítám