Hlavní obsah

Red Arrows na Dny NATO nedorazí, jeden z pilotů se musel vrátit domů

Právo, plk

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Jedna z nejlepších leteckých akrobatických skupin světa, britští Red Arrows, se na poslední chvíli odhlásila z víkendových Dnů NATO v Ostravě. Důvodem je nucený návrat jednoho z pilotů do Velké Británie.

Článek

V srpnu přišla skupina RAF o jednoho člena při letecké havárii a po návratu jednoho z display pilotů by Red Arrows museli vystupovat v sedmi lidech. A to není dovoleno.

O odhlášení se z víkendové show se pořadatelé dozvěděli v pátek odpoledne. „Nezakrývám, že nás tato zpráva zaskočila, tím více, protože vystoupení Red Arrows bylo ohroženo už jednou, a to po letošní srpnové katastrofě. Chápeme, že v sedmičlenné sestavě vystupovat nemohou, a věřím, že je uvidíme v Ostravě příští rok,“ řekl Zbyněk Pavlačík, předseda sdružení Jagello 2000, které Dny NATO pořádá.

Prozradil ale, že Britové v Mošnově chybět nebudou. „Britské letectvo na poslední chvíli rozhodlo o vyslání dvou, původně neplánovaných strojů Hawk na statickou ukázku. Není to sice plnohodnotná náhrada, ale je to projev potvrzení našich velmi dobrých vztahů,“ dodal Pavlačík.

Reklama

Související články

Výběr článků

Načítám