Hlavní obsah

"Já chci domů," glosovala Němcová hlasovací maraton

Novinky, jas

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Praha

Hlasování o novele loterijního zákona provázela s ohledem na množství pozměňovacích návrhů a technických problémů řada nejasností. Předsedkyně Sněmovny Miroslava Němcová (ODS) si v jednu chvíli mimo mikrofony se smíchem povzdechla: „Já chci domů.“

Foto: Milan Malíček, Právo

Předsedkyně Sněmovny Miroslava Němcová (ODS)

Článek

Němcová tak možná nechtíc tlumočila přání vícero poslanců, kteří v úterý absolvovali hlasovací maraton a projednávali celou řadu návrhů ze závěrečných třetích čtení.

Ačkoliv si poslanci schválili, že v případě potřeby mohou hlasovat i po půlnoci, nasadili nebývale svižné tempo a v rychlém sledu schválili jak úvodní část zdravotnické reformy, tak reformu důchodovou, kterou jim vrátil Senát.

Při projednávání ostře sledované novely loterijního zákona zamotala zákonodárcům hlavu jednak složitost hlasovací procedury, tak nejasnosti při samotném hlasování. Jednomu z poslanců se dokonce podařilo zlomit v hlasovacím zařízení kartu.

Nakonec se poslanci přes problémy přenesli a novela loterijního zákona poputuje spolu s dalšími odhlasovanými materiály do Senátu případně k prezidentovi.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám