Hlavní obsah

Klaus: Potvrzuje se bezvýchodnost islámského terorismu

Novinky, jim

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Prezident Václav Klaus vyjádřil v úterý na svých webových stránkách „velkou úlevu“ nad zprávou o likvidaci nejhledanějšího teroristy Usámy bin Ládina. Podle něj poleví nebezpečí terorismu, zároveň se tak potvrdila jeho bezvýchodnost v islámské podobě.

Foto: Petr Horník, Právo

Prezident Václav Klaus

Článek

„Věřím, že to významně přispěje ke zvýšení bezpečí a zklidnění atmosféry ve světě,“ poznamenal k posledním událostem Klaus.

V souvislosti s revolučním hnutím, které po celé jaro provází takřka celý arabský svět, Klaus předvídá, že „zneškodnění symbolu světového terorismu Usámy ibn Ládina“ bude znamenat pozvolnou eliminaci hrozby.

„Právě v době velkých změn a společenského pohybu v arabském světě se tak potvrzuje bezvýchodnost islámského terorismu a dává to naději, že tato hrozba, která v posledním desetiletí tak negativně poznamenala mezinárodní vztahy, bude postupně překonána,“ uvedla doslova hlava státu.

Zprávu o zabití bin Ládina přednesl v noci na pondělí americký prezident Barack Obama. Bin Ládin byl dopaden a usmrcen jednotkami USA ve svém sídle, jeho ostatky pohřbili Američané do moře. [celá zpráva]

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám