Hlavní obsah

Smějící se Rath ve Sněmovně přiznal, že Kalouska považuje za slušného

Novinky, Vladimír Michna

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Praha

V rámci několikahodinové diskuse před hlasováním o nedůvěře vládě se u sněmovního pultíku před všemi přítomnými poslanec ČSSD David Rath s úsměvem na rtech přiznal, že považuje ministra Miroslava Kalouska (TOP 09) za slušného člověka.

Foto: Šulová Kateřina, ČTK

Poslanec ČSSD David Rath

Článek

Reagoval tak na projev svého stranického kolegy poslance Jana Chvojky, který poté, co ve Sněmovně vyjmenoval několik kauz, které hýbou vládou, řekl, že přes toto vše jsou ve vládní koalici také slušní lidé.

„Na závěr se chci omluvit všem slušným lidem z tohoto podivného seskupení. Ostatně sám jich několik znám, zejména paní Peake, slečnu Andrýsovou či paní Suchou,“ řekl Chvojka ve svém projevu.

„Chtěl jsem upozornit pana poslance Chvojku, že zjevně v jeho vystoupení vypadla ta poslední věta, ta by zněla: A z uvedeného vyplývá, že poslední slušný člověk v této Sněmovně jsem já. Pravděpodobně vám ji, pane poslanče, napsali na tu poslední stránku, kterou jste si zapomněl na stole. Příště buďte pozornější,“ poradil Chvojkovi Kalousek.

Já bych navázal, musím se přiznat k jedné slabosti, a je to až neuvěřitelné, já vás, pane ministře Kalousku, za slušného člověka skutečně považuji.
David Rath

Poslanec Chvojka na Kalouska reagoval slovy: „Já myslím, že je zde více slušných lidí, ale není jich tolik jako v naší straně.“

K pultíku následně dorazil poslanec David Rath a překvapil Sněmovnu nečekaným přiznáním. „Já bych navázal, musím se přiznat k jedné slabosti, a je to až neuvěřitelné, já vás, pane ministře Kalousku, za slušného člověka skutečně považuji."

Po těchto slovech se z poslaneckých lavic ozval mohutný smích, na který reagoval předsedající schůze Lubomír Zaorálek (ČSSD) slovy: „Klid v sále, pan poslanec Rath neřekl nic urážlivého.“

„Pravděpodobně jak říká tady pan poslanec Benda, je to jedna z nejurážlivějších a nepravdivých vět, která tady ve Sněmovně zazněla. Pan ministr Kalousek by se měl tedy zamyslet, že ho tady pomlouvají koaliční partneři,“ dodal smějící se Rath.

Reklama

Výběr článků

Načítám