Hlavní obsah

Dienstbier nebo Jiránek? Na Kladensku se rozhodne o novém senátorovi

Právo, Radek Plavecký

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Aktualizováno

Lidé na Kladensku a v Praze - západ vybírají senátora mezi Jiřím Dienstbierem ml. (ČSSD) a primátorem Kladna Danem Jiránkem (ODS). Volební účast v doplňovacích senátních volbách je v pátek ještě nižší, než byla v prvním kole minulý týden.

Foto: Radek Plavecký, Právo

Volby do Senátu v Kladně

Článek

Po celý den chodilo znatelně méně lidí než minulý týden. Po desáté hodině se volební místnosti uzavřely a účast byla podle ČTK 11,5 procenta. Minulý týden to bylo 12,5 procenta.

Volební místnosti se opět otevřou v sobotu ráno v osm hodin, definitivně se uzavřou ve dvě hodiny odpoledne a začne počítání hlasů.

Za favorita voleb je považován Dienstbier, jehož v prvním kole volilo přes 44 procent lidí, zatímco Jiránek získal přes 27 procent hlasů.

Vítěz se stane senátorem po zesnulém Jiřím Dienstbierovi, otci současného kandidáta. Mandát tak potrvá do roku 2014, protože Jiří Dienstbier st. byl do horní komory Parlamentu zvolen v roce 2008. Tehdy porazil i dnešního kandidáta Dana Jiránka, a to s převahou 12 procentních bodů.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám