Hlavní obsah

ČSSD: Morální arbitře Kalousku, začni u sebe

Právo, Naďa Adamičková, Marie Königová

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Praha

Parlamentní scénu ovládly výzvy politických stran. Po čtvrteční výzvě místopředsedy TOP 09 Miroslava Kalouska k odchodu ministra obrany Alexandra Vondry (ODS) v pátek pro změnu vyzvala soc. dem. Kalouska k odvolání svého náměstka Martina Bartáka.

Foto: Milan Malíček, Právo

Poslanci ČSSD ve Sněmovně, uprostřed šéf soc. dem. Bohuslav Sobotka

Článek

„Pokud chce Miroslav Kalousek působit jako morální arbitr vládní koalice, měl by začít na ministerstvu financí,“ prohlásil šéf soc. dem. Bohuslav Sobotka.

Aby toho nebylo málo, vyzvala také soc. dem. ministra zdravotnictví Leoše Hegera (TOP 09), aby přestal strašit a šokovat občany svými nápady jak zdražit péči. Za šílený nápad označil Sobotka návrh na placení amalgámových plomb pacienty. „ČSSD nebude podporovat žádné zvýšení zdravotnických poplatků,“ pravil předseda strany. [celá zpráva]

A výzva do třetice: premiér Petr Nečas (ODS) by měl předložit analýzu všech dopadů zamýšleného zvýšení DPH. Právě to třeba v případě zdravotnictví bude znamenat chybějící miliardy v systému, které se teď snaží Heger hledat v nápadech na zvyšování poplatků.

„Pro činnost Nečasovy vlády platí dvě rovnice: každý den nový nápad, bohužel průšvih pro občany ČR,“ okomentoval situaci místopředseda soc. dem. Michal Hašek.

Poslední výzvu pak dostal policejní prezident Lessy, a to od stínového ministra vnitra Jeronýma Tejce. Ten mu vzkázal, ať přestane s překotnými personálními změnami, které mohou přinést více škody než užitku.

Reklama

Výběr článků

Načítám