Hlavní obsah

Žhář v noci zapálil v Brně tři auta

Právo, Miroslav Homola

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Brno

Ve městě pod Špilberkem řádil v noci dosud neznámý žhář. Za oběť mu padla celkem tři auta a škoda se odhaduje na nejméně půl miliónu korun. Případem se zabývá policie.

Článek

Pomsta, psychická úchylka či zlomyslné vandalství? Zatím není jasné, co se skrývá za požárem, který byl oznámen krátce po druhé hodině v úterý ráno na parkovišti ve Vsetínské ulici. Oheň vyjely likvidovat tři hasičské jednotky ze stanic v Lidické, Bauerově a Točné ulici.

„Po jejich příjezdu byla už tři zaparkovaná auta v plamenech. Oheň pak dostali pod kontrolu ve čtvrt na tři a dohasili jej o půl hodiny později,“ uvedl mluvčí jihomoravských hasičů Jaroslav Haid.

Oheň zcela zničil tři škodovky - Octavii Combi, Felicia a Fabii. Další dvě auta, také značky škoda oheň poškodil. Plameny sežehly i omítku blízké trafostanice.

Pondělní vyšetřování už podle Haida potvrdilo, že požár založil někdo úmyslně. Zapálil jako první Škodu Octavia a od ní se pak plameny rozšířily do okolí.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám