Hlavní obsah

Zadržený znojemský tajemník poslal z vazby rezignaci

Právo, miv

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Znojmo

Znojmo čeká hledání nového tajemníka městského úřadu. Vladimír Krejčíř, který je od soboty ve vazbě, poslal prostřednictvím svého obhájce do rukou starosty Petra Nezvedy (ODS) rezignaci. Vinu na korupčním jednání ale popírá.

Foto: Milan Vojtek, Právo

Vladimír Krejčíř (v zeleném) skončil ve vazbě

Článek

Krejčíř ve své rezignaci odchod odůvodnil přáním neočerňovat víc radnici a současně vyjádřil víru, že nevinu prokáže před soudem. Rezignace podle starosty neovlivní další naplánované kroky.

Na středu Nezveda svolal poradu vedoucích odborů, na které chce stanovit pravidla prozatímního chodu úřadu. Následně bude muset vyhlásit výběrové řízení na obsazení uvolněné funkce. Přitom ovšem úřad míří k významné kontrole práce, zejména při zadávání výběrových řízení.

V této souvislosti podle prvotních výsledků šetření měl tajemník převzít úplatky. Ve středu se ve Znojmě uskuteční i mimořádné zasedání městské rady, na následující pondělí pak svolal schůzku zástupců politických klubů.

Krejčíř se stal tajemníkem v roce 2007, kdy po komunálních volbách vznikla ve Znojmě koalice ODS, KDU-ČSL a ČSSD, ve které hraje prim ODS. Opozice se podle senátorky a znojemské zastupitelky Marty Bayerové (KSČM) k funkcím ve městě nedostala.

Reklama

Související témata:

Související články

Soud vzal tajemníka znojemské radnice do vazby

Tajemník znojemského městského úřadu Vladimír Krejčíř bude v kauze možného korupčního jednání stíhán vazebně. Druhý podezřelý, o jehož osudu v sobotu státní...

Výběr článků

Načítám