Hlavní obsah

Soud vzal tajemníka znojemské radnice do vazby

Právo, miv

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Břeclav/Znojmo

Tajemník znojemského městského úřadu Vladimír Krejčíř bude v kauze možného korupčního jednání stíhán vazebně. Druhý podezřelý, o jehož osudu v sobotu státní zástupce Tomáš Foldyna rozhodoval, bude na výsledek šetření, případně na soud, čekat na svobodě.

Foto: Jaroslav Soukup, Novinky

Ilustrační foto

Článek

„Návrh na uvalení vazby jsme podali na osobu, která je obviněna ze spáchání trestného činu zneužití pravomoci veřejného činitele. Soudce návrh schválil,“ řekl Právu Foldyna, odmítl však specifikovat, o kterého ze zadržených jde.

Protože tomutu obvinění čelí tajemník, je on tou osobou, která skončila ve vazbě. Druhý muž, který měl uplácením ovlivňovat výsledky výběrových řízení, byl z cely předběžného zadržení propuštěn.

„Navrhl jsem to já. Po dnešním výslechu, kdy začal spolupracovat s policií, jsem se rozhodl, že nebudeme trvat na uvalení vazby,“ dodal státní zástupce.

Úřad čeká rozsáhlá prověrka. „Nemáme ty možnosti, jaké má policie, její šetření bude rozhodující. Budeme ale hledat cesty, jak problémům předejít. Že by stín podezření z korupce měl padnout i na volené zástupce města, starosta popírá a také mluvčí protikorupční policie Roman Skřepek zdůraznil, že šetření nemíří do řad starosty, místostarostů a dalších volených představitelů města.

Nálada ve Znojmě je ale jiná. Nemálo obyvatel je přesvědčených, že vedení radnice muselo o všem vědět.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám