Hlavní obsah

ČSSD vyzvala poslance, aby nedávali vládě důvěru

Novinky, jas

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Praha

Předsednictvo ČSSD požádalo poslanecký klub, aby hlasoval proti vyslovení důvěře trojkoaličního kabinetu premiéra Petras Nečase. V pátek to po jednání vedení strany oznámil úřadující předseda Bohuslav Sobotka.

Foto: Petr Hloušek, Právo

Úřadující předseda ČSSD Bohuslav Sobotka (vpravo), Milan Urban (vlevo) a Zdeněk Škromach.

Článek

Podle Sobotky povede vládnutí kabinetu k destrukci sociálního státu. Sobotka kritizoval i personální politiku vlády. Ta prý povede ke zhoršení rozpočtové situace

Sociální demokraté také rozhodli, že v litoměřické organizaci strany dojde k přeregistraci všech členů.  ČSSD tím chce bojovat proti černým duším a takzvaným velrybářským praktikám.

Šéf asociace krajů a jihomoravský hejtman Michal Hašek pak vyjádřil zklamání z textu koaliční smlouvy, kde se podle jeho slov termín "kraj" objevuje pouze dvakrát. "Jde o pohrdání krajskou samosprávou," konstatoval Hašek. Také oznámil, že již inicioval schůzku hejtmanů s premiérem.

Bohuslav Sobotka následně oznámil, že strana krom dvou pražských obvodů schválila nominace kandidátů do podzimních senátních voleb. Vedle několika hejtmanů se tam objevují například bývalý eurokomisař Vladimír Špidla, ekonomický expert Jan Mládek, bývalý cyklistický reprezentant Josef Regec, ale třeba i místopředseda Zdeněk Škromach.

Petr Vícha následně potvrdil opětovnou nominaci Anny Šabatové na post veřejného ochránce práv. Usnesli se na ní senátoři ČSSD.

Reklama

Výběr článků

Načítám