Hlavní obsah

Senátoři ODS odmítli jakoukoliv formu velké koalice s ČSSD

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Praha

Senátorský klub občanských demokratů ve svém úterním prohlášení odmítl jakoukoliv možnost vytvoření velké koalice s ČSSD. Oznámil to předseda senátorského klubu ODS Tomáš Julínek.

Foto: Michaela Říhová, Právo

Senátor Tomáš Julínek

Článek

"Senátorský klub ODS odmítá vytvoření jakékoli formy velké koalice ODS s ČSSD po květnových volbách 2010 do Poslanecké sněmovny," uvedl Julínek v tiskovém prohlášení.

"Senátorský klub ODS odmítá vytvoření jakékoli formy velké koalice ODS s ČSSD po květnových volbách 2010 do Poslanecké sněmovny," uvedl Julínek v tiskovém prohlášení.

Je to prakticky totožné usnesení, které senátoři ODS přijali před čtyřmi lety krátce po sněmovních volbách, v nichž levice a strany zastoupené v pozdější koaliční vládě Mirka Topolánka (ODS) získaly ve Sněmovně stejný počet křesel.

"Program ČSSD vede naši zemi ke státnímu bankrotu," uvedl mimo jiné Julínek.

Velká koalice dvou nejsilnějších uskupení by byla jednou z možností, jak vytvořit v době hospodářské krize vládu se silnou podporou ve Sněmovně. Senátoři ODS jsou však dlouhodobě proti této variantě vzhledem k následkům, jaké pro stranu měla éra opoziční smlouvy.

Za jistou formu velké koalice bývá označována i současná vláda Jana Fischera, která je po odchodu zástupců Strany zelených složena jen z kandidátů ODS a ČSSD.

Reklama

Související články

Nečas představil svůj tým, Langer chybí

Volební lídr ODS Petr Nečas představil v úterý "kompetenční tým" pro volby. Jde o jména, která by se mohla objevit v případném kabinetu ODS. Vedle známých jmen...

Výběr článků

Načítám