Hlavní obsah

Dálnice D1 bude kvůli papeži 24 hodin stát

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Dálnice D1 u Brna se kvůli návštěvě papeže Benedikta XVI. a jeho mši o víkendu 26. a 27. září na více než 24 hodin zcela uzavře. Sdělil mluvčí ministerstva dopravy Karel Hanzelka. Dálniční plocha se podle něj využije jako parkoviště pro více než 2000 očekávaných autobusů s poutníky.

Foto: Yannis Behrakis , Reuters

Papež Benedikt XVI.

Článek

"Chceme vzkázat lidem, aby si pokud možno na uvedené období naplánovali jinou trasu," uvedl Hanzelka. Dálnice bude od soboty 18:00 do neděle 20:00 zavřená mezi sjezdy na 196. kilometru a 203. kilometru. Úsek je v docházkové vzdálenosti od letiště Tuřany, kde bude papež mši sloužit. Očekává se až 150 000 lidí.

Ministerstvo ve spolupráci s policií nyní připravuje objízdné trasy v obou směrech, včas prý o nich bude informovat. Úřady mimo jiné spoléhají na státní svátek 28. září, díky kterému by v neděli nemusela být doprava na dálnice hustá jako obvykle. Dálnice byla zavřená také před čtyřmi lety při oslavách kulatého výročí bitvy u Slavkova.

Papež přijede do Česka v sobotu 26. září a odjede v pondělí 28. září. Kromě brněnské nedělní mše se zúčastní například také svatováclavské pouti ve Staré Boleslavi.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám